vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
„Betovenov rani period“ - Hans Hartman, klavir (Austrija)
Izvor: Guarnerius
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Nakon sjajnog decembarskog koncerta „Bliže Betovenu“, austrijski pijanista Hans Hartman nastavlja sa predstavljanjem Betovenovih sonata beogradskoj publici. Poznat po nastupima na kojima kroz priču uvodi publiku u program koncerta, na novom nastupu, u subotu 11. maja, izvešće dela iz Betovenovog ranog perioda i upoznati posetioce Gvarnerijusa sa zanimljivim detaljima iz Betovenovog života i stvaralaštva.

Hans Hartman je ceo svoj život povezan sa muzikom. Još sa pet godina je sa svojim ocem svirao većinu klasične literature pisane za klavir za četiri ruke. Najčešće su to bile simfonije i kamerna muzika Baha, Hendla, Hajdna, Mocarta, Betovena, Šuberta, Bramsa, Bruknera i Malera.

Od desete do osamnaeste godine njegovo muzičko obrazovanje vodio je dr Kurt Anton Hueber, kompozitor i muzički naučnik, predsednik međunarodne zajednice za eklektičku muziku.

Njegovo muzičko obrazovanje nastavilo se kasnije, kada je bio direktor izvoza u čuvenoj Fabrici za klavir u Bosendorferu. Tokom ovog perioda usavršavao se kod najboljih pijanista iz tog vremena, na mnogobrojim putovanjima do Azije i Rusije. Jedan od njegovih profesora bio je proslavljeni ruski pijanista Aleksander Satz, profesor na Kraljevskom koledžu u Londonu, a usavršavao se i kod čuvenog austrijskog pijaniste Paul Badura-Skoda.

Umetnički cilj koji je postavio pred sobom je predstavljanje svih Betovenovih sonata, a trenutni program predstavio je na resitalima u Perhtoldzdorfu, Beču i Lincu u Austriji, Haleu, Majsenu, Koburgu i Vajmaru u Nemačkoj.

Cena karte: 600,00 din

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena