vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Dignut srpski logor na Krfu, u toku snimanje završnih scena filma „Kralj Petar Prvi“
Izvor: PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Za potrebe snimanja filma „Kralj Petar Prvi“ na Krfu je proteklih dana završena izgradnja rekonstruisanog srpskog logora iz Prvog svetskog rata i sada je u toku snimanje završnih, ključnih scena filma Petra Ristovskog. Proteklih dana je pristigla i ekipa filma, njih oko 60, a na Krfu je već i oko stotinak statista koji će imati lep i težak zadatak da prikažu dolazak srpske vojske na Krf posle tragičnog povlačenja preko albanskih planina 1915. godine. Snimanje zahtevnih scena prvog dana se odvijalo na planini Pantokrator, koja se izdiže iznad obale, i sa čijeg vrha pogled seže do albanske obale. Ekipa filma se sledećih dana spustila na obalu, gde je snimala veoma zahtevne scene, između ostalog, i pod vodom. Ekipi filma „Kralj Petar Prvi“ na snimanju na Krfu se pridružila i mlada grčka glumica Maria Voskopolou, ćerka Angele Gerekou, ambasadorke filma u Grčkoj i bivše ministarke kulture, sa manjom rolom u ovom srpskom spektaklu.

Premijera filma „Kralj Petar Prvi“ zakazana je za 5. decembar. Glavne uloge u filmu Petra Ristovskog tumače Lazar Ristovski, koji je ujedno i glavni producent filma, kao i Radovan Vujović, Aleksandar Vučković, Milan Kolak, dečak Ivan Vujić, Danica Ristovski.

U godini proslave stogodišnjice pobede saveznika u Prvom svetskom ratu, Srbija skromno obeležava ovaj datum, a zapravo ima i te kako povoda i razloga. Cerska bitka, Kolubarska, povlačenje preko Albanije, boravak na Krfu, vraćanje u rat, proboj Solunskog fronta, to su događaji koji su duboko upisani u sećanje našeg naroda.

Film Petra Ristovskog će pokušati da na dostojan način obnovi sećanje starijim generacijama, dok će mlađoj generaciji na dostojan način prikazati zašto je država Srbija zaslužila divljenje svojim žrtvama iz Prvog svetskog rata.


 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena