vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Počinje peti Belgrade SAXperience
Izvor: PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Peti međunarodni festival saksofona u Srbiji, Blegrade SAXerience počinje u utorak, 2. do subote 6. oktobra 2018. Belgrade SAXperience 2018 biće svečano otvoren u utrorak, 2. oktobra 2018. u 20 časova, koncertom World Premieres u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Ovaj koncert okupiće izuzetne internacionalne muzičare, a publika će imati priliku da čuje dve svetske muzičke premijere: delo naše nagrađivane kompozitorke Anje Đorđević- Nightscapes of Babylon za alt saksofon i gudače i delo poznatog saksofoniste i kompozitora Frančeska Santučija - Belgrade Tango za alt saksofon, gudački orkestar, harfu i vibrafon, uz poznate kompozicije Alesandra Marčela, Eitora Vila-Lobosa i Johana Sebastijana Baha.

Ove kompozicije izvešće zvezde francuskog klasičnog saksofona Eva Bartas (Eva Barthas) i Nikola Arsenijević (Nikolas Arsenijević) u pratnji Velikog kamernog orkestra, a pod dirigentskom palicom Aleksandra Sedlara i Frančeska Santučija.

Festival se nastavlja koncertom Pitera Pelensa (Pieter Pellens) u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, zatim koncertom Mobilis Night, u izvedbi Mobilis Saxophone Quarteta iz Austrije u Skupštini grada Beograda i koncertom sastava Le Nunurs (Les Nounours) u Italijanksom institutu za kulturu.

Svečano zatvaranje festivala održaće se u Kombank dvorani, u subotu, 6. oktobra u 20 časova,  koncertom poznatog francuskog saksofoniste

Batista Erbena (Baptist Herbin) i pijaniste Bojana Zulfikarpašića.

Festival saksofona obogaćen je zanimljivim pratećim programom:

Saxperience nights. koji će se održavati svake večeri posle glavnog programa festivala od 22:00, u Lounge Baru hotela Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade,

Popodnevni koncerti na otvorenom na različitim lokacijama u centru Beograda - na platou ispred Kulturnog centra Beograda, na Trgu Nikole Pašića, na Cvetnom trgu, u Knez Mihailovoj ulici i na Kalemegdanu. Svakog dana u 14 časova nastupaće Banda saksofonista, omladinski orkestar saksofonaiz Srbijekoji čine učenici Osnovne i Srednje muzičke škole Josip Slavenski.

Majstorski kursevi u Dvorani kulturnog centra Beograda, koji su otvoreni za učenike i studente saksofona, kao i za mlade profesionalce.
   
Sajam saksofona u holu Dvorane kulturnog centra, na kome će instrumente i prateću opremu prikazati Selmer i Vandoren, jedni od najznačajnijih proizvođača muzičke opreme.

Po završetku festivala u Beogradu, od 7. oktobra kreće Le Tour de Sax, koncertna turneja koja se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu i bankom Societe Generale Srbija. Na Le Tour de Sax turneji će nastupiti jedan od najboljih džez saksofonista nove generacijeiz Francuske - Batist Erben (Baptiste Herbin) i naš poznati džez pijanista Ivan Aleksijević. Le Tour De Sax će tokom pet dana obići sledeće gradove u Srbiji: Pirot, Niš, Smederevo, Sombor, Subotica i Vršac, sve do 12. oktobra 2018.

Karte za veče otvaranja u Kolarčevoj zadužbini kao i završno veče u Kombank dvorani dostpune su na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na blagajnama ove dve dvorane. Ulaz na sve ostale koncerte festivala Belgrade SAXperience su besplatni.

www.belgradesaxperience.com

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena