vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Jedinstvena metoda ranog otkrivanja preeklampsije od sada i u Medigroup-u
Izvor: Red Communication
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Nova metoda otkriva komplikacije u prvom tromesečju trudnoće - MediGroup, najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji i regionu organizovao je edukativni seminar iz oblasti perinatalne medicine za specijaliste ginekologije i biohemije. Tom prilikom, profesor dr Aleksandar Ljubić, profesor dr Ljiljana Mirković, specijalista ginekologije i akušerstva, i magistar farmacije Miloš Leković, medicinski biohemičar u kompaniji Roche, održali su predavanje na temu ultrazvuka i skrininga u perinatalnoj medicini, kao i kliničkoj primeni biomarkera u preeklampsiji.

Preeklampsija predstavlja ozbiljnu komplikaciju koja se može javiti u trudnoći kao posledica poremećaja u posteljici, a nakon čega se smanjuje dotok krvi od majke do bebe. Ovo stanje pogađa tri do pet odsto trudnica i jedan je od vodećih uzroka smrtnosti i oboljevanja majke i deteta, te je rano dijagnostikovanje ovog poremećaja od izuzetnog značaja.

Medigroup Opšta bolnica nudi mogućnost skrininga na preeklampsiju najsavremenijim aparatima svetski renomirane kuće Roche, i to onda kada je najvažnije, u prvom tromesečju trudnoće. Ovako rano otkrivanje rizika omogućava davanje terapije u cilju sprečavanja javljanja bolesti. 

Ovom metodom, kod visoko rizičnih pacijentkinja, a uz adekvatnu terapiju, može se smanjiti pojava preeklampsije za čak 62 odsto.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena