vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
11.000 km duž Anda: Retrospektiva ugroženog sveta
Izvor: Red Communication
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

U periodu od ponedeljka 11. juna do srede, 17. juna 2018. godine, u Kulturnom centu Grad održaće se izložba serija fotografija koje odaju počast lepoti planete Zemlje, autorke Marte Musić. Izložba ujedno predstavlja i inicijativu za podizanje svesti o globalnoj ekološkoj krizi, a fotografije koje će biti prikazane na izložbi snimljene su tokom desetomesečnog putovanja autorke po Latinskoj Americi.  Pozivamo sve zainteresovane građane da posete izložbu u KC Gradu i pridruže se putovanju kroz Ande – Peru, Čile i Argentinu – da otkriju netaknute, daleke predele, ugrožene sadašnjim globalnim ekonomskim sistemom i sve većom zavisnošću od eksploatacije prirode i naroda.

Koristeći fotografiju kao medij za razotkrivanje savremene ekološke krize, oštri kontrasti upotrebljeni su za naglašavanje postojanja lepote, kao i za dramatično upozorenje o njenom nestanku. Kroz upotrebu pejsažnog žanra, ova izložba teži da podstakne razgovor o uticaju našeg ekonomskog sistema na planetu, te će tokom trajanja izložbe biti organizovani i brojni prateći događaji, poput projekcije filmova i konferencija na temu očuvanja životne sredine.

Brojne aktivnosti biće realizovane sa ciljem ukazivanja na ozbiljnost klimatskih promena i globalne ekološke krize, koje zahtevaju radikalni pomak u našem načinu života, proizvodnji, potrošnji, kao i našim odnosima prema drugim živim bićima. Izložba Musićeve poslužiće i kao platforma za prikaz inspirativne borbe mnogih latinskoameričkih zajednica za očuvanje Zemlje u traganju za boljim alternativama.

Autorka izložbe, Marta Musić je srpsko-francuska istraživačica i aktivistkinja. Trenutno radi na doktoratu o globalnoj sistemskoj krizi, društvenim pokretima i alternativama neoliberalizmu. Strastveni je fotograf, veruje da je to moćan medij za razotkrivanje socijalnih, ekonomskih i ekoloških problema. Posle završenih osnovnih studija u Londonu i Singapuru, živela je u Južnoj Americi godinu dana pre povratka u London gde je 2017. godine završila master Razvojnih Studija. Trenutno živi između Pariza, Londona i Argentine, baveći se istraživanjem i političkim aktivnostima.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena