vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
KUBANSKA KULTURA DANAS
Izvor: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

U četvrtak 07. juna u 12 časova u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka održaće se tribina KUBANSKA KULTURA DANAS: Kuba je uspela da svoju kulturu učini poznatom širom sveta. Šta je presudno uticalo na to, koji deo kubanske kulture privlači najviše pažnje, na koji način Kuba ulaže u svoju kulturu, šta su prioriteti u samoj zemlji, a šta na međunarodnom planu, i kako kubanska kultura izgleda u očima ljudi iz Srbije, saznaćete na predstojećoj tribini u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka.

Posebno je zanimljivo da je učesnik tribine Fransisko Lopez Sača predaje na Internacionalnoj školi za film i televiziju San Antonio de los Banjos na Kubi, na kojoj je i Goran Radovanović, takođe učesnik, radio kao profesor jedno vreme. Reč je o najvažnijoj filmskoj školi u Latinskoj Americi, koju je osnovao Gabrijel Garsija Markes, i na kojoj su predavali Frensis Kopola i Stiven Spilberg. Takođe, Radovanović je tokom svog boravka na Kubi snimio prvi film u kubansko-srpskoj koprodukciji.

Stoga će na tribini biti reči i o tome kako izgledaju osnove savremene kubanske kulture, kako će se ona razvijati u budućnosti, kao i šta su mogućnosti za saradnju između kubanskih i srpskih kulturnih stvaralaca.

Učestvuju: NJ. E. Gustavo Trista del Todo, ambasador Kube u Beogradu; Fransisko Lopez Sača, pisac i teatrolog; Goran Radovanović, reditelj

Moderator: dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena