vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Premijera predstave "Šklovski: energija zablude"
Izvor: Press heartefact
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Hartefakt fond predstavlja novu produkciju - "Šklovski: energija zablude", u režiji Branislave Stefanović. Predstava "Šklovski: energija zablude", biće premijerno izvedena 03.06.2018. godine u 20 časova u beogradskom klubu Fabrika (Bulevar Despota Stefana 115, ulaz iz Poenkarove ulice). Nastala po motivima romana "ZOO ili pisma ne o ljubavi" Vikotra Šklovskog, predstava"Šklovski: energija zablude", autorska predstava Branislave Stefanović, prati život poznatog umetnika tokom njegovog kratkog izbeglištva u Berlinu 1923. godine. Razočaran neuzvraćenom ljubavlju, Šklovski se odriče svojih shvatanja i vraća u SSSR.

"Viktor Šklovski i Alja (Elza Triole - mlađa sestra Ljilje Brk, muze Vladimira Majkovskog) junaci su ljubavnog "romana" (koji to nije) o ruskim emigrantima (koji to nisu). Iz Rusije njih dvoje, nošeni vihorom rata (1914.) i revolucije (1918.) dospevaju u Berlin. Tuđa zemlja, tuđi ljudi, tuđa kultura, dvoje sličnih i pitanje: ostati, otići ili vratiti se u svoju domovinu", navodi autorka Branislava Stefanović.

Mesto nekadašnje klanice BIM Slavija pretvoreno je u multidisciplinarni prostor Fabrika, u kome će se odigrati ova site-specific predstava/instalacija, u kojoj uz mlade glumce Sonju Isailović, Kristinu Savkov i engleskog glumca i reditelja Paul Murray-a, glavnu ulogu ima i Akademski ženski hor Collegium Musicum, koji predvodi dirigentikinja Dragana Jovanović.

Predstava je nastala u produkciji Hartefakt fonda, kluba Fabrika i hora Collegium Musicum, u saradnji sa Akustičnom laboratorijom ETF-a i Laboratorijom za doživljaj zvuka FDU - soba64.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Karte za predstavu mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena