vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
11. MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA BELDOCS
Izvor: Beldocs PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Ovogodišnje 11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs domaćoj publici predstaviće čak 98 filmova u 14 programa, u 11 bioskopih sala sa više od 100 gostiju i bogatim programom namenjenim filmskim profesionalcima. Beldocs festival biće održan od 7. do 14. maja u u sledećim dvoranama: Sava centar, Dom omladine Beograda, Dvorana kulturnog centra Beograda, Dom sindikata, Jugoslovenska kinoteka, Muzej jugoslovenske kinoteke, Muzej savremene umetnosti Beograda, bioskop Fontana, Centar za kulturu ”Vlada Divljan”, Cineplexx Ušće i Art bioskop Kolarac.

Ovogodišnji program Beldoksa u Domu omladine Beograda se sastoji iz četiri selekcije: Međunarodni takmičarski program, Biografski dokumentarci, Muzički dokumentarci i Beldocs Teen, namenjena srednjoškolcima i osnovcima.

U međunarodnom takmičarskom programu biće prikazano 12 izuzetnih filmova. Ugostićemo i šest autora od kojih je najzvučnije ime svakako Abel Ferrara koji će odgovarati na pitanja publike nakon projekcije svog filma ’Trg Vitorio’, koji je u programu 8. maja od 20h. Međunarodni program je raznovrstan i obuhvata sudbine ljudi širom planete. Od afričkih sela (Boli Bana, Živeli bogati), preko budističkih monaha u Mijanmaru (14 jabuka) do izbegličke krize i sukoba u Kurdistanu (Ljudski tok, Meteori).
Za biografske dokumentarce je tradicionalno rezervisan popodnevni termin od 16:00. Specijalna gošća festivala je Rut Bekerman koja će predstaviti svoj novi film ’Valdhajmov valcer’ koji je nedavno osvojio nagradu za najbolji dugometražni film na Berlinalu.

U noćnom terminu, publika će imati priliku da uživa u muzičkim dokumentarcima širokog žanrovskog spektra. Pa tako, film ’Koni Plank: Potencijal buke’ otkriva život alternativnog muzičara i producenta iz Zapadne Nemačke, zaslužnog za pojavu noisa i scene elektronske muzike 70ih, dok se film ’Festival’ bavi koncertom klasične muzike u okviru međunarodnog muzičkog festivala Šopen.
Organizatori su se potrudili da u programu bude filmova za svačiji ukus!

Ulaznice su u prodaji preko na Blagajni Doma omladine Beograda.

Program projekcija u Domu omladine Beograda: ovde

Informacije o svim ostalim projekcijama i programima Beldocs festivala: ovde

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena