vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Roj Jang i Oleg Kireyev u programu JAZZ&SOUL na sceni SKC-a!
Izvor: SKC PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Besmrtni bluz i soul u izvođenju Roja Janga i zapaljivi džez u izvođenju ruskog saksofoniste Olega Kireyeva u programu «JAZZ&SOUL» na glavnoj sceni koncertne sale SKCa, očekuje nas 5 maja!  Samo tog dana na jednoj sceni će se naći Roj Jang čiji neobičan glas koji mnogo liči na Džejmsa Brauna, pravi «crni vokal» koji pleni gledaoce dopirući do samog srca i istaknuti ruski saksofonista Oleg Kireyev čiji je manir izvođenja preuzeo sve najbolje od džez tradicije koji se sa lakoćom korisiti savremenim muzičkim jezikom vodeći pažnju o idealnoj ravnoteži između starog i novog stila.

«Meni nije važno da li pevam pred pet hiljada ljudi ili samo za trideset. Meni je koncert novo iskustvo i nova publika – to je novi doživljaj», - kaže Roj Jang. Široki osmeh, smele šale, neverovatna druželjubivost i želja da se svako od onih koji su došli privuče onim što se dešava na sceni odmah plene publiku u svim uglovima planete.

Repertoar koncerta je veoma širok: od džez mejnstrima do soula, bluza i fanka. Roj Jang i Oleg Kireyev će vas obradovati hitovima svih pravaca - «Hoochie Coochie Man», «Hit the Road, Jack», «Blue Moon», «My Way», «What a Wonderful World», «Over the Rainbow», «I Feel Good» itd. Možda će i gledaoci imati priliku da otpevaju nešto na sceni sa Rojem Jangom, a na njegovim ranijim nastupima niko nije mogao da mu otkaže i na nekoliko trenutaka gledaoci su bili glumci malog teatra Roja Janga: on ih je molio da ponavljaju za njim komplikovane vokalske izraze, učio ih kako da frkću kao konj i kako da plešu.

Bez obzira na na to što su Oleg i Roj potpuno različiti njih objedinjuju veoma važni kvaliteti: izvanredni osećaj za publiku, sposobnost da sviraju sa njom i da je uključuju u proces, dobar dodatak majstorskom izvođenju na insturmentima.

Roj Jang je poznati izvođač džeza, bluza i soula sa poluvekovnim stažom koji je napravio svoju karijeru u Engleskoj, živeo u Izraelu; nastupao je na najboljim svetskim scenama sa velikanima poput Džejmsa Brauna, Rema Čarlza, Džonija Mičela.

Roj se rodio 1949 godine u kolibi od trske na Jamajci i još kao dete se zajedno sa roditeljima preselio u Veliku Britaniju. Prvi nastup na profesionalnoj sceni je imao u uzrastu od 15 godina i ostavio je iza sebe više od 10 000 koncerata na najboljim svetskim scenama i zajednički nastup sa legendama bluza i sola, kao što su Marvin Gej, Pet Ric i mnogi drugi.

Oleg Kireyev živi i umetnički se ostvaruje na relaciji Evropa – Njujork. Njegova diskografija obuhvata petnaestak albuma različitih žanrova džez muzike. Muzičku karijeru je započeo džezom sa elementima baškirske narodne muzike, na prelazu 80-ih i 90-ih godina, pohađao je džez školu radeći nekoliko godina u Poljskoj, a kolevku dzeza – Ameriku – osvojio je etno-džez projektom „Feng Šui džez pozorišta“. Za taj projekat je dobio prvi Gremi (Grammy) nominaciju, 2008. godine.

Poput mnogih velikih muzičara, Oleg ne preza da eksperimentiše u klasičnom džezu sa malim sastavom, paralelno razvijajući projekte u području etno muzike, svetske muzike (world music) i  smooth jazz – zbog čega ostaje zapažen kod raznolike publike.

„Neverovatno čvrst, pun entuzijazma, stilizovan i visokokvalitetan“ – kažu za zvuk njegovog saksofona Amerikanci. „Energija – kolekcionarska, fleksibilnost – neverovatna. Obrazovanost – širokog spektra“, kažu Rusi.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena