vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
ZAVRŠEN MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM POSVEĆEN TRAUMI OKA
Izvor: Red Communicatio
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Međunarodni simpozijum u organizaciji Specijalne bolnice za oftalmologiju, Miloš klinike, članice najvećeg privatnog zdravstvenog sistema u regionu, MediGroup, održan je u subotu, 14. aprila u Beogradu.
Dominantna tema ovogodišnjeg simpozijuma koji je na jednom mestu okupio najeminentnije domaće i inostrane stručnjake iz oblasti oftalmologije, bila je „Trauma oka“, problem koji pogađa sve uzraste u populaciji, a zahteva specifičnu strategiju lečenja same povrede i svih pratećih komplikacija.

Profesor Ferenc Kun, predsednik svetskog udruženja za povrede oka, koji već šest godina radi na Miloš klinici kao hirurg-konsultant, bio je domaćin stručnog okupljanja i uz pomoć vrhunske ekspertize kolega stručnoj javnosti predstavio sve novine u klasifikaciji i tehnikama lečenja i rekonstrukcije tkiva, ali i demonstrirao svoju novu metodu u lečenju duplih perforacija oka.

Važne teme simpozijuma bile su i savremene doktrine u pogledu usvajanja protokola, stepenice i odgovarajuće vreme lečenja kod traume oka - hitnost primarne obrade rane u cilju očuvanja anatomskog integriteta oka, ali i procena momenta kada treba raditi sledeću operaciju kod težih povreda što direktno utiče na krajnji ishod lečenja.

Poseban akcenat stavljen je na prevenciju i lečenje infekcija oka kao posledica traume a prikazane su i metode operativnog lečenja traumatske katarakte, ablacije retine i sekundarnog glaukoma, kao i uklanjanje intraokularnih stranih tela.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je Miloš klinika i ove godine domaćin ovako prestižnog skupa, koji okuplja najveće svetske stručnjake, obrađuje najvažnije i najaktuelnije medicinske teme, ali i otvara nove perspektive. Verujemo da su kontinuirana razmena znanja i iskustava naših kolega od neprocenjivog značaja, kako po domaću, tako i po svetsku kliničku praksu“, izjavila je dr Zora Ignjatović, medicinski direktor Miloš klinike.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena