vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Plogging, svetska ekološka akcija u Beogradu - trčanje uz skupljanje đubreta
Izvor: Beogradski trkački klub
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

U nedelju 15. aprila u 10:00, ispod Brankovog mosta sa novobeogradske strane startovaće trkačko-ekološka akcija, trčanje i skupljanje đubreta. Grupu će predvoditi dvadesetak trkača Beogradskog trkačkog kluba, koji će tokom veoma laganog džoginga u trajanju od 30 minuta skupiti što više đubreta na potezu Brankov mosta - Gazela, inače jednoj od najlepših staza za trčanje u Beogradu.

"Ploging, kao akcija ljubitelja trčanja, nastala je u Švedskoj i doživela je veliku ekspanziju na sve delove sveta gde je ekološka svest visoka. Trkačka kultura Beograda nosi sa sobom jednu veliku vrednost, a to je briga o sebi i svom zdravlju. Oni koji preuzimaju odgovornost za kvalitet sopstvenog života, ujedno imaju izraženu odgovornost prema svojoj okolini. Takve ljude želimo da srećemo u našem gradu.", rekao je Veroljub Zmijanac, osnivač Kluba.

Ivan Radenković, glavni trener i idejni tvorac akcije, dodao je: "U našoj Školi trčanja treniraju sugrađani koji su programeri, lekari, nastavnici, bankari, roditelji, studenti, deca, maratonci, početnici... Svi oni su trkači, ljudi koji natrposečno vremena borave u prirodi i parkovima glavnog grada. Zato smo u Školi trčanja uveli Zeleno pravilo koje glasi: Gde mi protrčimo, tu je staza čistija. Ova akcija se savršeno slaže sa našom misijom zelenog grada. Čast mi je da je akcija uspela i što je možemo izvesti sa našim članovima".

Akcija je otvorena za sve ljubitelje boravka u prirodi, brzog hodanja i trčanja. Nije potrebna prijava za događaj te se svi učesnici pozviaju da se pojave u 9:45 tačno ispod Brankovog mosta sa strane Novog Beograda. Organizator, Beogradski trkački klub, obezbediće zaštitne rukavice i kese za đubre, kao i odnošenje odpada nakon akcije. Događaj je pogodan i za šetnju i porodice sa decom koje bi da promovišu ekološku svest kod najmlađih.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena