vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Globalno takmičenje za startape - otvoreno prijavljivanje za Rakuten akcelerator
Izvor: Executive Account Manager
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Pokretanje globalnog programa "Rakuten Accelerator", takmičenja za start-apove, koji je otvoren i za rastuću zajednicu naših veb-developera – što predstavlja veliku šansu za njihovu afirmaciju na svetskom nivou! Rakuten Akcelerator ima za cilj ostvarenje obostrano korisne saradnje i pružanje podrške ambicioznim startap kompanijama širom sveta, i prepoznaje i podržava rad preduzetništva u ranim stadijumima, sa posebnim naglaskom na one koji su sposobni da iskoriste globalnu platformu za razmenu poruka. Program predstavlja jedinstvenu priliku za startape iz srednje i istočne Evrope, gde Rakutenove aktivnosti u poslednje vreme postižu značajne rezultate. Rakuten Viber, član Rakuten grupe, jeste najpopularnija aplikacija za pozive i razmenu poruka u regiji srednje i istočne Europe i jedan od svetskih lidera sa više od milijardu korisnika širom sveta.

Pod imenom "Rakuten Accelerator", novi program prepoznaje i podržava rad preduzetništva u ranim stadijumima, sa posebnim naglaskom na one koji su sposobni da iskoriste globalnu platformu za razmenu poruka. Program predstavlja jedinstvenu priliku za startape iz srednje i istočne Evrope, gde Rakutenove aktivnosti u poslednje vreme postižu značajne rezultate.

Rakuten Viber, član Rakuten grupe, najpopularnija aplikacija za pozive i razmenu poruka u regiji srednje i istočne Europe i jedan od svetskih lidera sa više od milijardu korisnika širom sveta, prepoznat je kao službeni komunikacijski kanal FC Barcelona, partner za pozivanje i razmenu poruka tima Golden Stejt Voriors i službena platforma NBA.

Rakuten takođe upravlja ekosistemom usluga koji obuhvata sve od e-trgovine do hartija od vrednosti, bankarstva, osiguranja, kartica i plaćanja, slobodnog vremena i medija. Mentori iz svih krajeva Rakuten sveta, uključujući i Viber, moći će se usko da sarađuju ​​s startapima odabranim za program i pomoći će najambicioznijim među njima da ostave svoj trag u ovom segmentu.

U okviru akceleratorskog programa, Rakuten sarađuje sa poznatim svetskim akceleracijskim operatorom Techstars iz Kolorada, SAD, koji je do danas sarađivao sa više od 1.200 kompanija, od kojih je 90% još uvek aktivno ili preuzeto. Zajedno s Rakutenom, Techstars će raditi sa odabranim preduzetnicima koji unapređuju tehnologije društvenih mreža i razmene poruka, sa naglaskom na aplikaciji Viber. Ovaj mentorski akcelerator usmeren je na inovacije i revoluciju načina na koji kompanije i potrošači koriste poruke kako bi uspešno poslovali i ostali povezani.

Rakutenov inicijalni tromesečni mentorski akcelerator biće baziran Singapuru, sedištu regionalnog centra kompanije za Aziju, i fokusiraće se na uvođenje naprednih i revolucionarnih promena u navike i shvatanja kako kompanije i potrošači koriste aplikacije za razmenu poruka u razvoju poslovanja i održanju povezanosti. Oblasti kojima će se program baviti su sledeće:

· Veštačka inteligencija (AI), uključujući čet botove
· Trgovina putem četova
· Mobilni novčanici i kripto-valute
· Reklamne tehnologije (Ad Tech)
· Rešenja iz oblasti Virtuelne stvarnosti (VR) i Augmentirane stvarnosti (AR)
· Glasovno prepoznavanje i komande (Voice recognition)
· Vizuelno prepoznavanje (Image recognition)
· Prevođenje
· Stvaranje sadržaja – poput muzičkog i sportskog
· Informativne tehnologije bazirane na četovima (Chat-based IoT)
· Integrisana razmena poruka sa poslovnim subjektima (Enterprise-integrated messaging)

“Oduševljeni smo što imamo priliku da podelimo naše poslovno i tehničko iskustvo sa naprednim inovatorima budućnosti,” izjavio je Hiroši Takasava, Predsednik kompanije Rakuten Kapital i Generalni direktor Rakuten Azije. “Zajedno sa Techstars - organizacijom koju krase izuzetni rezultati u oblasti razvoja kreativnih startapa, sa velikim očekivanjima pristupamo ne samo pružanju podrške ovim talentovanim timovima, već i sticanju novih znanja od njih samih.”

Podnošenje prijava za Rakuten Akcelerator  počelo je 8. januara 2018, dok će sam mentorski program započeti u julu ove godine. Članovi izabranih deset startapa će biti pozvani u Singapur na pohađanje tromesečnog intenzivnog programa. Program će biti okončan demonstracionim danom – tokom kog će učesnici imati priliku da predstave svoje poslovne modele stotinama investitora iz celog sveta. Konačni rok za podnošenje prijava je 8. april 2018.

 “U jezgru Rakutenove filozofije nalazi se ideja da svi doprinosimo društvu tako što stvaramo vrednosti kroz inovacije i razvoj poslovno-upravljačkih sposobnosti,” napomenuo je Takasava. “Putem ovog akceleratora, ubeđen sam da ćemo znatno ojačati Rakutenov globalni ekosistem i podstaći kulturu inovacija u Aziji i širom sveta!”

O kompaniji Rakuten Viber: Rakuten Viber spaja ljude širom sveta, bez obzira ko su i odakle potiču. Naši korisnici širom sveta imaju na raspolaganju veliki izbor funkcija poput direktnog četovanja, video poziva, grupne razmene poruka, aktuelnih informacija i direktnog kontakta sa svojim omiljenim robnim markama i poznatim ličnostima. Mi obezbeđujemo sve uslove kako bi naši korisnici i dalje delili emocije bezbedno i besplatno. Rakuten Viber je članica Rakuten Grupacije kompanija, svetskog lidera u elektronskoj trgovini i finansijskim uslugama. Ona je zvanični kanal komunikacija FK Barselone, kao i zvanična aplikacija za razmenu poruka i pozivanje NBA tima Golden Stejt Voriors.

Pridružite se Viberu danas i uživajte u najboljem iskustvu komunikacije na svetu.

O kompaniji Techstars: Techstars pomaže uspeh preduzetnika. Kroz svetsku mrežu Techstars preduzetnika, osnivači stiču kontakte i povezuju se kako bi došli do resursa za razvoj svojih kompanija.

 

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena