vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
VINSENT se vraća u DKCB uz nominaciju za OSKARA
Izvor: 2i Film
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

NAKON VELIKOG USPEHA FILMA “S LJUBAVLJU, VINSENT: MISTERIJA VAN GOGA” U CELOM SVETU USLEDILA JE I NOMINACIJA ZA OSKAR U KATEGORIJI ZA NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI ANIMIRANI FILM. USLED VELIKOG INTERESOVANJA BEOGRADSKE PUBLIKE VINSENT SE VRAĆA U DVORANU KULTURNOG CENTRA BEOGRADA DO 1. do 7. FEBRUARA SVAKOG DANA OD 19H!  Od oskarom nagrađenih producentskih kuća Breakthrough films i Trademark stiže nam još jedno fantastično filmsko ostvarenje, uz još jednu nominaciju. Ovoga puta za najveću filmsku nagradu - Oskar. Jedinstven filmski triler, prvi u potpunosti oslikan film u istoriji kinematografije.

Remek delo o jedinstvenom umetniku Vinsentu van Gogu nominovano je i za Zlatni globus, i nagrađeno za najbolju animirani film sa EDA nagradom koju mu je dodelio Ženski savez filmskih novinarki.

Nakon prepunih specijalnih projekcija u Domu Omladine Beograda uz razgovore se autorima i projekcija u Dvorani kulturnog centra Beograda publika koja želi da ponovi ovo nesvakidašnje iskustvo ili da po prvi put pogleda film može to učiniti od danas svakog dana od 19h u Dvorani Kulturnog Centra Beograda, kao i u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Domu kulture Pirot, Kulturnom centru Leskovac, a uskoro i u Kulturnom centru Valjevo, Bačka Palanka i Vrnjačka Banja.
 
Film govori o brilijantnom i problematičnom holandskom slikaru iz 19. veka, a kompletan film je u potpunosti oslikan u skladu sa slikama i stilom van goga. Ovaj revolucionarni tehnički i umetnički posao je trajao šest godina. Svaki od 65.000 frejmova filma su zapravo ulja na platnu, koja su oslikana od strane tima od čak 125 slikara iz celog sveta, koristeći istu tehniku koju je koristio i sam Van Gog.

Povodom nominacije za Oskar rediteljka Doroti Kobjela i Hju Velčman, ekskluzivno su  izjavili:
 
“Sve ovo počelo je na tavanu baš pred moj 30-ti rođendan, kada sam se osetila izgubljeno povodom onoga što radim u životu. I neverovatno je da je to dovelo dovde. Ponosna sam da smo prvi poljski dugometražni animirani film koji je nominovan za Oskara. Jednako sam ponosna da sam ove godine jedna od dve žene rediteljke nominovane u ovoj kategoriji, u kojoj su do sada samo 4 žene nominovane od ukupno 72 nominovanih. Možda je ovo godina kada možemo da počnemo da menjamo ovu neravnotežu. Najviše od svega ponosna sam na svoje slikare (preko 60% njih su žene), moje glumce i ekipu. Oni su verovali u ono što su mnogi smatrali ludim - da oslikaju ceo film uljem na platnu rukom. Ja sam samo mali deo na čelu sjajnog tima sanjara! Naš rad je podržavao Vinsent, zato bih volela da je ovde, da mogu i njemu da se zahvalim!" - Dorota Kobijela, rediteljka

“Nisam mogao da spavam sinoć... bio sam jako nervozan. S ljubavlju, Vinsent je poljsko-britanska koprodukcija. Ne samo da je prvi poljski dugometražni animirani film nominovan za Oskara, već prvi poljski animirani dugometražni film u istoriji koji je animirala žena, moja supruga Dorota. Mnogo sam ponosan na nju, i zahvalan joj što me je uključila u ovo čudesno putovanje kao ko-scenaristu i ko-reditelja. Takođe, kao Britanac, ponosnan sam da je ovo prvi dugometražni animirani film iz Britanije koji nije produciran nacionalnim blagom! Jako sam zahvalan Akademiji za to što je prepoznala i odlikovala naš ljubavni rad, jer to zaista pravi razliku u svetu za male filmove kao što je naš, među $100m plus studijima. Zaista, njihova odluka menja život filmskih stvaralaca poput nas." - Hju Velčman, ko-reditelj

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena