vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Film "S ljubavlju Vinsent: Misterija Van Goga" u DKC Beograd
Izvor: 2i Film
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Nakon uspeha svečanih projekcija filma "S ljubavlju Vinsent: Misterija Van Goga" održanih u Domu omladine Beograda, uz razgovore sa autorima, publika će od 12.01. do 17.01. ima prilike da pogleda ovo ostvarenje u Dvorani kulturnog centra. od 17h. Od oskarom nagrađenih producentskih kuća Breakthrough films i Trademark films stiže nam jedinstven filmski triler, prvom u potpunosti oslikanom filmu u istoriji kinematografije. Remek delo o jedinstvenom umetniku Vinsentu van Gogu nominovanom za Zlatni globus, koji je upravo osvojio nagradu za najbolju animirani film EDA koju mu je dodelio Ženski savez filmskih novinarki.

Nakon prepunih specijalnih projekcija u Domu Omladine Beograda uz razgovore se autorima, održanih  23, 24. i 25. januara domaća publika koja želi da ponovi ovo nesvakidašnje iskustvo ili da po prvi put pogleda film može to učiniti od danas svakog dana od 17h u Dvorani Kulturnog Centra Beograda.
 
Film govori o brilijantnom i problematičnom holandskom slikaru iz 19. veka, a kompletan film je u potpunosti oslikan u skladu sa slikama i stilom van goga. Ovaj revolucionarni tehnički i umetnički posao je trajao šest godina. Svaki od 65.000 frejmova filma su zapravo ulja na platnu, koja su oslikana od strane tima od čak 125 slikara iz celog sveta, koristeći istu tehniku koju je koristio i sam Van Gog.
 
Film je imao svetsku premijeru na francuskom festivalu nezavisnih dugometražnih animiranih filmova u Anesiju uz desetominutne ovacije publike, na kome je i osvojio nagradu publike. Film je do sada osvojio 13 nagrada publike uključujući Anesi, Filmski festival u Šangaju, Sao Paolu, Vankuveru itd. U Berlinu je osvojio nagradu za najbolji evropski animirani dugometražni film na 30. Evropskim filmskim nagradama, a zatim je nominovan za Zlatni globus (Golden Globe) za najbolji dugometražni animirani film od strane Hollywood Foreign Press. Pored toga među nagradama su i nagrada za najbolji animirani dugometražni film na festival u Šangaju i Palm Springsu,gde je nominovan za izvanredno dostignuće za scenario u animiranim dugometražnim produkcijama.

Među hvaljenim vrhunskim svetskim umetnicima su i Vladimir Vinkić i Biserka Petrović koji su se publici predstavili u Domu Omladine i otkrili tajne ovog čarobnog stvaralačkog procesa! Pročitajte njihov intervju OVDE.
 
Osim toga film možete pogledati svakog dana u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center od 18.45h, Kulturnom centru Bačka Palanka, Gornji Milanovac, bioskopu Kvart  u Kraljevu i 14. i 15. januara u Studentskom gradu. Bioskop je u domaćim bioskopima od 21. decembra u distribuciji 2i film.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena