vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
VRHUNSKI NEUROHIRURG NOVO STRUČNO POJAČANJE MEDIGROUP SISTEMA
Izvor: Red Communication
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

 Stručni tim MediGroup-a, najvećeg privatnog sistema za pružanje zdravstvene nege i zaštite u Srbiji i regionu, od 01. januara 2018. godine je bogatiji za još jednog člana, vrhunskog neurohirurga dr sci med. Marka Markovića, poznatog po izvođenju najsavremenije, minimalno invazivne operacije lumbalne diskus – hernije, kao i stenoze spinalnog kanala, i koji je ujedno i međunarodni instruktor za kompletno-endoskopske operacije kičme.

Razvoj minimalno invazivne hirurgije kičme počeo je 90-tih godina prošlog veka, a pun zamah i napredak nastupio je od 2000. godine, kada je uveden koncept Kompletno-endoskopske hirurgije kičme koji je ušao u kliničku primenu i razvijen je u rutinskoj formi u centru za spinalnu i ortopedsku hirurgiju “St Anna Hospital” u Nemačkoj. Tokom godina, ova vrsta hirurgije se dodatno razvijala, a kod nas počinje da je primenjuje Dr Marko Marković, početkom 2011., i od tada se primenjuje standardno, rutinski i sa velikim uspehom.

Minimalno invazivna hirurgija je termin koji podrazumeva hiruško lečenje sa minimalnom traumatizacijom mekih tkiva i tkiva oko mesta lezije, odnosno samog patološkog procesa. Prednosti ove vrste hirurgije u odnosu na standardnu otvorenu hirurgiju su: minimalno oštećenje tkiva što podrazumeva praktično eliminisanje bolova na mestu operativnog zahvata, omogućavajući potpunu mobilnost i aktivnost pacijenata koji ustaju istog dana posle operacije i otpuštaju se kući 24h do 48h posle operacije, minimalan nivo gubitka krvi tokom operativnog zahvata, kraće trajanje operativnog zahvata, kao i eliminisanje potrebe za postoperativnom stacionarnom rehabilitacijom.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena