vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Ulica otvorenog srca 2018.
Izvor: PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Tradicionalno, 1. januara, biće organizovana manifestacija Ulica otvorenog srca. Ova manifestacija je veoma popularna i posebno posećena od strane kako domaćih, tako i stranih turista koji odluče da slave Novu godinu u Beogradu. Ulica otvorenog srca je još pre četiri decenije ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti u Beogradu koju su godinama organizovali Skupština grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i GO Stari grad. Po običaju, Ulica otvorenog srca je Svetogorska koja će prvog dana 2018. godine biti zatvorena za saobraćaj. Prvog dana 2018. godine Ulica otvorenog srca ponovo će biti „ulica crvenih noseva“ jer će sve biti u znaku pomenutog projekta „Doktori klovnovi“ ali i novogodišnje zabave.

Ulica otvorenog srca je manifestacija sa tradicijom dugom skoro pola veka i svake godine se održava u Svetogorskoj ulici u Beogradu. Priroda ove manifestacije je humanitarnog karaktera, stoga je i značajno da bude što bolje posećena. Svake godine se novac donira onima kojima je najneophodniji, te tako je Ulica otvorenog srca 2017. godine svoju pažnju poklonila za obnovu prestoničkog prihvatilišta za decu. Upravo iz tog razloga je naziv manifestaicije i dobio ime: „Na radost deci“.

Doktori klovnovi su neobični doktori koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti manifestacije Ulica otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije. Tako će Ulica otvorenog srca i ove godine biti pretvorena u karneval crvenih noseva.

U „Srpskoj kafani“ prvi put ove zime, u okviru tradicionalnog ručka, biće organizovana Humanitarna aukcija umetničkih predmeta legendarnih glumaca Ateljea 212 i poznatih sportista. Sva prikupljena sredstva biće namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Prava adresa za one koji su poželeli predah od šetnje je bila kuća Jevrema Grujića, autora prvog Zakona o Narodnoj Skupštini. Prvog dana nove 2018. godine u Domu Jevrema Grujića, gosti će moći da uživaju u salonima u kojima su se održavali čuveni gradski balovi, a uz šoljicu kafe ili čaja, takođe će imati i priliku da probaju čuvenu čokoladnu tortu kraljice Natalije. Dom Jevrema Grujića će biti otvoren za posete i vođene ture 1. januara od 11 do 17 časova, gde će moći da se i pogleda aktuelna izložba Paje Jovanovića gde je predstavljeno 38 remek dela od kojih su neka po prvi put prikazana našoj javnosti.

Od pre nekoliko godina i druge beogradske opštine 1. januara organizuju manifestaciju Ulica otvorenog srca. Na ovoj strani uskoro ćemo objaviti programe i najave dešavanja na Novom Beogradu, Savskom vencu, u Rakovici, Borči, Surčinu…

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena