vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Profesor Ljubić obavio složenu operaciju korišćenjem NOTES tehnologije
Izvor: Red Communication
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Nova inovativna hirurška tehnologija zvana NOTES ili NOS, po prvi put je primenjena u ovom delu Evrope, u okviru MediGroup sistema, najvećeg privatnog sistema za pružanje zdravstvene nege i zaštite u Srbiji i regionu. Tim profesora Ljubića je uspešno, u Medigroup bolnici, obavio složenu operaciju na jajnicima, korišćenjem NOS hirurgije, čija se izvrsnost ogleda upravo kroz brz oporavak, te napuštanje bolnice za manje od 24 časa, kao što je to bilo u slučaju pacijentkinje.

NOS je skraćenica za Natural Orifice Surgery (hirurgija kroz prirodne otvore) ili kako ovu tehniku pacijenti već zovu, No Scar (bez ožiljaka). NOTES je skraćenica za Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery (hirurgija kroz prirodne otvore korišćenjem endoskopske tehnologije).

Ova jedinstvena procedura podrazumeva pristup organima stomaka kroz prirodne otvore, uz korišćenje posebno razvijene specijalne tehnologije koja ima mogućnost da se prilagodi samom pristupu i organima koji su od interesa. Hirurška tehnika podrazumeva primenu minimalno invazivne laparoskopske i endoskopske tehnologije koja omogućava manje traume i brži oporavak pacijenata. Prilikom navedene hirurške tehnike se ne prave otvori na koži stomaka, tako da posle operacije nema ožiljaka.

Sprovođenjem specijalne NOTES tehnologije, MediGroup sistem svrstao se u sam vrh ustanova koje u svetu uspešno sprovode ovu hirušku proceduru, a posebno raduje činjenica da se pacijentkinja koju je operisao tim profesora Ljubića brzo i uspešno oporavila i napustila bolnicu za manje od 24 časa.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena