vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
BESPLATNE RADIONICE TOKOM ZIMSKOG RASPUSTA ZA MLADE
Izvor: Šumatovačka
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Pozivamo učenike završnih razreda osnovnih škola i srednjoškolce da se prijave na besplatne radionice grafičkog dizajna, mozaika i crtanja, koje će se održavati u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka tokom januara i februara 2018. godine. Programi su namenjeni i prilagođeni mladima uzrasta od 14 do 19 godina, a podržani od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Radionica Zima za računarom-dizajn u snegu je radionica grafičkog dizajna, namenjena mladima koji žele da nauče kako da izraze svoje kreativne ideje, da svoja maštanja prenesu na računar, a posle sa računara na internet, papir i td. Da li ste se nekad zapitali na koji način razmišljaju dizajneri, kako mašta postaje stvarnost? Zašto je granica između dizajna i kiča tako mala, i kako je ne preći? Šta je to šesto čulo umetnosti i kada treba prestati sa stvaranjem i reći - ovo delo je završeno? Sve to ćete saznati na radionici grafičkog dizajna i digitalnog likovnog oblikovanja. Saznaćete i zašto se grafički dizajneri, pa i drugi umetnici najviše bave programima Adobe (Photoshop, Ilustrator, Indesign...).

Radionica Mozaik od reciklažnih materijala obuhvata razvoj kreativnih potencijala i sposobnosti likovnog izražavanja; izgradnju vizuelne i likovne kulture polaznika; podsticaj razvoja ekološke svesti i otvaranje novih polja mogućnosti za kreativno izražavanje.
Po završetku radionice polaznici će:

• Biti osposobljeni da se samostalno kreativno likovno izražavaju, upotrebljavajući tehniku izrade mozaika od reciklažnih materijala.

• Biti sposobni da estetski oblikuju različite kućne, lične i upotrebne predmete.

• Da kroz samostalan dalji rad razvijaju i unapređuju na radionici stečena znanja i veštine, i da ih koriste u svrhu razvijanja ličnih kreativnih potencijala likovnog izražavanja i vizuelne komunikacije u skladu sa svojim željama, potrebama i mogućnostima.

Radionica Crtanje i slikanje za mlade će obuhvatiti crtanje mrtve prirode, enterijera, eksterijera, portreta, figura, akt, slobodne teme... Razvijanjem vizuelnog mišljenja kroz kreativan praktičan rad i upoznavanje sa istorijom slikarstva, upućivanjem u literaturu na osnovu individualnih afiniteta i sklonosti samih polaznika . Unutar zadatih okvira i ciljeva časova, dinamika će biti prilagođena svakom polazniku pojedinačno, u zavisnosti od rezultata koje bude ostvarivao u toku pohađanja radionice. Sticanjem osnovnih znanja iz oblasti crtanja i slikanja razvija se sposobnost primene tog znanja u kreativnom radu. Navedeni sadržaj prilagođen je uzrastu polaznika.

Zbog ograničenog broja mesta obavezne su prijave putem mejla art@sumatovacka.rs ili na telefon +381 11 64 30 908(ime, prezime i naziv radionice).

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena