vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Prvi Film&Vino događaj uz svečanu projekciju filma
Izvor: 2i FILM
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Od priznatog reditelja trilogije "Španski apartman" i "Pariz" u bioskope stiže "Vetar i vino", dirljiva i delikatna priča o porodičnim vezama, odraslosti, povratku korenima, vinu i ljubavi, smeštena u prekrasne pejzaže i vinograde Burgundije. Svečana projekcija filma biće upriličena u četvrtak, 7. decembra u Cineplexx UŠĆE Shopping Center, u okviru događaja Film&Vino koji se po prvi put održava u organizaciji distribucije 2i Film Srbija i Cineplexx-a, i podršku WINE JAM.  Ne propustite Film&Vino događaj uz svečanu projekciju francuskog filma "Vino i vetar" i jedinstvenu priliku da osetite prave emocije, probudite sva čula i zagrejete se uz besplatnu degustaciju.

Degustiraće se vina, sirevi, delikatesi i uživaće se u poklonima koje su za ovu priliku pripremili partneri događaja TemeT Wines, Vinarija Deurić, Vinarija Budimir, Vinoteka,CARPE DIEM - 100% prirodno kozje, ZLATIBORAC , Vinoteka, San Marina Čokolade.

Početak događaja rezervisan je za 19:15h kada nas očekuje Wine&Food tasting, sa početkom svečane projekcije u 20h.

"Vino i vetar" je film koji nas vraća nama, našoj porodici, zemlji, korenima, i to je odlična prilika za jedno sasvim novo jedinstveno gastronomsko iskustvo zbog čega će publika na ovaj način moći da oseti prave emocije, probudi sva čula i uživa u ukusima i čaroliji domaćih proizvođača, vina i umetnosti.

Žan je tridesetogodišnjak koji čitavu deceniju putuje svetom, prekinuvši sve veze sa porodicom i s Burgundijom, regijom u kojoj je odrastao. Sad kad se skućio u inostranstvu, dobija poziv da se vrati u rodnu Francusku da bude uz oca koji umire od neizlečive bolesti. Kraj je leta i predstojeća berba grožđa daje Žanu priliku da se opet zbliži sa sestrom Žulijet i bratom Žeremijem kako bi se dogovorili oko budućnosti porodičnog vinograda. Tokom godinu dana, prateći ritam godišnjih doba i postupka izrade vina, dva brata i sestra polako obnavljaju svoj odnos, vezani iskrenom i životnom strašću prema vinarskom umeću.

Film istražuje bolnu porodičnu dinamiku i rešavanje problema. Nasuprot sceničih sela, vinograda i pejzaža Burgundije koji oduzimaju dah, kroz četiri godišnja doba, prikazan je rad u vinogradima, podrumu vinarije sa prelepom scenom zabave na kraju žetve.

Ideja za film počela je 2010. kada je Klapiš otkrio Jean - Marc Roulot koga je znao kao glumca, a koji je ujedno i uzgajivač i proizvođač vina. Počeo je da ga posećuje sa kamerom u ruci. Nakon nekoliko godina druženja sa njim i njegovim prijateljima ideja za film je rođena. Kada je došlo do snimanja, svi su bili srećni da sarađuju, a Roulot dobija ulogu Marsela, menadžera porodice, i postaje tehnički konsultant na filmu. Glavni glumci Pio Marmai, Ana Giradot and Francis Civil osećali su se kao kod kuće. Scene kada prolaze vinogradima i probaju grožđe da odluče kada je žetva, kada se vinogradi obrezuju, kada imaju tehnički razgovor tokom degustacije u podrumu, su autentične.

Lokalna publika pozdravila je i odobrila način na koji film tretira situacioni problem koji utiče na mnoge porodice u ovoj oblasti, ističući i univerzalne teme, koje se tiču svih nas kao što su pitanja sa kojima se u odrastanju svako od nas suočava. Istražuje pitanja nasleđa, korena, generacijskih konflikta kojima osvetljava temu delikatnih i dirljivih ljudskih odnosa, što ovaj film čini jedinstvenom uzbudljivom porodičnom pričom.

U filmu je istaknuta jedinstvenost Burgundije kao zadivljujućeg regiona čuvenog kao zavičaja najboljih vina na svetu što daje karakter filmu. Osim ljudskih odnosa, kroz četiri godišnja doba, interesantan način prikazivanja različitog vremena i mesta, Klapiš istražuje i univerzum pravljenja francuskih vina, i onoga što se očuvalo od predaka do danas u vidu novih inovativnih praksi.

Novi film Sedrika Klapiša, priznatog reditelja poznatog po svom laganom, srčanom i šarmantnom tonu i saosećajnom pogledu na živote ljude, odnosno njegovih karaktera predstavlja komunikativnu i intrigantnu priču, ispričanu kroz četiri godišnja doba jedinstvenog francuskog dodira. Daje nam uvid u autentični prizor procesa pravljenja vina, govoreći o snažnoj univerzalnoj temi, o vrednostima, porodičnim vezama i nasleđu, i životu u sinhornizaciji sa ritmom prirode.

"Vetar i vino" je film za sve ljubitelje Francuske i francuskog vina, kao i vina uopšte. U svakom će izazvati mnoštvo osećanja kroz čistu kinematografsku poeziju!
 
Film je od 7. decembra na redovnom bioskopskom repertoaru.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena