vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Sajam voda 2017 - Belexpocentar
Izvor: PR Manager
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Od  15. do  17. novembra ove godine biće održan deveti po redu Sajam Voda, koji će na jednom mestu okupiti proizvođače i distributere opreme, uređaja i hemikalija, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijskih institucija koje kroz donacije i zajmove investiraju novac u vodoprivredu.
 
Na otvaranju prethodnog Sajma Voda naglašeno je da je kvalitet vode u Srbiji generalno dobar, ali da se on u poslednje vreme ugrožava na više mesta. Neprestano pogoršavanje stanja okoline i povećanje broja potrošača, zahteva da vodovodna preduzeća, kao i država i lokalna samouprava, učine dodatne napore za obezbeđenje dovoljnih količina pitke vode potrebnog kvaliteta. Postizanje ovih ciljeva moguće je kroz veće angažovanje na regulisanju zaštite okoline i izvorišta, kao i kanalisanju i prečišćavanju otpadnih voda.
 
Nažalost, kanalizacioni sistemi nisu pratili izgradnju vodovoda, što potvrđuje činjenica da Srbija ima 15.000 km kanala i 50 postrojenja za prečišćavanje otpadne vode, uglavnom manjih. Količina vode koja se prečišćava je oko 10% prikupljene otpadne vode. Za zadovoljenje standarda EU, kao i domaćih standarda, za prečišćavanje otpadnih voda biće potrebna ogromna sredstva.
 
O važnosti ove teme govori i činjenica da je o tome bilo reči i prvog dana, u okviru Foruma Voda, uz predavanja više izuzetnih inostranih i domaćih eksperata, koji su iznosili svoje stavove i predloge.
 
Drugi i treći dan Foruma, bili su posvećeni regionalnoj saradnji u oblasti voda kroz DWP (program institucionalnog jačanja sektora voda u 11 zemalja u slivu reke Dunav), gde su prisutni upoznati sa podatkom, da je program produžen i na naredne tri godine, a uz pomoć IAWD, WB, GIZ i SDC.
 
O značaju tema, u okviru Foruma Voda, u prilog ide i informacija, da je Inženjerska komora Srbije bodovala  prva dva dana naučno-stručnog skupa tj. Foruma Voda.
 
Prisustvo 90 kompanija – izlagača, velikog broja stručnih predavača i velikog broja posetilaca koji su posetili Sajam Voda 2016,i prisustvovali prezentacijama u okviru Foruma Voda,  dovoljno govori o zainteresovanosti stručne javnosti, za ovu manifestaciju kao i za teme kojima se ona bavi.

Forum Voda 2017, koji je pred nama, će se baviti tematskim oblastima kao što su: pristupi u održivoj transformaciji i modernizacija sektora voda i preduzeća ViK u Srbiji; trendovi u održivom rešavanju snabdevanja vodom i kanalisanja naselja i velikih gradova; optimalni pristupi u finansiranju, izgradnji i upravljanju postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda; standardizacija, tehnička pravila za snabdevanje vodom  i otpadne vode, Benčmarking, Asset management, energetska efikasnost; pristupi u održavanju mreža i postrojenja okrenuti budućnosti…
 
O ovim i drugim aktuelnim pitanjima će svoje stavove izneti ugledni eksperti i moguća rešenja diskutovati sa stručnjacima iz sektora voda, proizvođača opreme i materijala, tehnologije, industrije, projektanata, nadležnih institucija uprave, fakulteta i istraživačkih instituta.      
           
Sajam Voda 2017 se održava u hali Belexpocentra. U okviru konferencijskih sala hotela Holiday Inn, paralelno sa održavanjem sajma, biće organizovan Forum Voda 2017. Objekti Belexpocentar i hotel Holiday Inn su fizički povezani i između ova dva objekta postoji veza.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena