vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
X godišnja izložba Udruženja umetnika "Svetionik"
Izvor: PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Proslava desetogodišnjice Udruženja likovnih umetnika "Svetionik" biće upriličena otvaranjem zajedničke izložbe umetnika 07. novembra u 19 časova u Kući kralja Petra I. Impresivno razvijen hronološki sled promotivnih događaja, izložbi zabeleženih u letopisu povodom pređašnje prolećne izložbe „Svetionika“ u Pančevu i na drugim lokacijama, pokazao je pomalo atipičnu meru inteziteta veoma kvalitetnih predstavljanja, kako u uobičajenim revijama članova, tako i u biranim istupima gostiju, renomiranih umetnika pančevačke i šire scene, u zajedničkom imenitelju aktuelnog slikarstva.

Pored svih izazova visoke umetnosti savremene scene, raznih eksperimentalnih i često provokativnih projekata, svetla „Svetionika“ su kao i kod onih starijih udruženja tog tipa, poput čuvene „Lade“, fokusirana na trajne niti na kojima se ovaploćuje u punom estetskom dovršenju, živa slikarska umetnost.

Nije bez značaja da su članovi i članice „Svetionika“ sabrani od specijalista različitih profila i osnovnih pripadnosti udruženjima i profesijama, od slikara do konzervatora i primenjenih umetnika ili istoričara umetnosti, u velikom rasponu generacija.

Iz tog razloga, iskorak akcija i projekata „Svetionika“ je obuhvatio razne edukativne programe i izložbe, pretežno na nivou grada, kao i humanitarne i eko programe. Baš kao što su i dva čuvena mala svetionika na pančevačkom otvaranju ka reci Dunav postala simboličko dvojstvo orijentacije ka velikom okruženju, tako je i „Svetionik“ svojim izložbama i projektima zabeležio zgusnutu i retko plodotvornu aktivnost u domenu umetnosti slikarstva, doslovno u slavu slike, ovog puta u integralu i retrospektivi.

Dušan Đokić, slikar i likovni kritičar

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena