vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
ETNOLOGY FEST
Izvor: Ethno Fest PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

U organizaciji agencije SuperStar Culture, u Beogradu će se od 12 - 15.oktobra održati prvi Etnology Fest! Autor festivala Goga Grubješić je Etnology Fest postavila kao mini festival internacionalnog karaktera  koji će pokazati značaj, važnost i bogatstvo kulturnog nasleđa različitih zemalja i to kroz  različite forme izražavanja: modne revije, izložbe, rukotvorine, dokumentarne filmove, kao i zanimljive radionice i predavanja uvaženih predavača. Specijalni naglasak biće stavljen na tradicionalnu umetnost i nematerijalno kulturno nasleđe kao i na njihovu kontinuiranu prisutnost u savremenom društvu, kroz modernu umetnost. Etnology Fest će kroz razne umetničke formate, predstaviti više zemalja, a Srbija, kao zemlja domaćin biće predstavljena kroz predavanja, radionice, izložbe i modne revije.

Festival otvara  jedinstvena revija Ethno Couture “Kolo”  kojom će nacionalni ansambl Srbije u čast 70 sezona rada, predstaviti nošnje visoke umetničke vrednosti, koje čuvaju u svom fundusu.

„Sirogojno Etnology by Filip Maksimović“ naziv je modne revije, koja je na programu treći dan festivala. Nas proslavljeni stilista ce prikazati kako se Sirogojno džemperi savršeno uklapaju uz moderne haljine najpoznatijih srpskih dizajnera.

Zemlja u fokusu i specijalni gost prvog Etnology Festa biće Rusija.

Iz svoje  bogate kulturne ponude, Ruska federacija će se predstaviti živopisnim kostimima i nakitom iz Jakutije - daleke i hladne severne oblasti, koja ima izuzetno bogatu tradiciju i koju sa uspehom prenosi sa generacije na generaciju.

Posebnu pažnju javnosti i medija, nema sumnje, izazvaće dolazak i modna revija čuvenog ruskog kreatora Slave Zaitseva, koji se u svetu proslavio svojim kolekcijama inspirisanim ruskim motivima i koji je specijalni gost prvog Etnology Fest-a.

Za one koji žele više, svakodnevno u popodnevnim satima biće organizovana predavanja etnologa i kustosa na temu bogatog stvaralaštva našeg, ruskog i afričkog naroda.

Izdvajamo predavanje mr Sonje Zimonić, direktora Muzeja nauke i tehnike sa temom “Kulturni identitet”, kao i predavanje kustosa Muzeja primenjene umetnosti, gđe. Bojane Popović koja će publici predstaviti rad našeg prvog, savremenog modnog dizajnera koji je tradicionalne, srpske motive koristio u svom stvaralaštvu -Aleksandra Joksimovića.

Takođe veoma zanimljivo predavanje i putopis o Tanzaniji i odevanju afričkog plemena Masai, imaće kustos Muzeja afričke umetnosti gđe. Marije Miloš.

U toku popodneva su na programu i radionice za decu (izrada loptica od pustovane vune)  koje će držati  Etno mreža, takodje gost festivala.

O ulozi medija u  promociji i očuvanju kulturnog nasledja  biće reči  drugi dan -13.oktobra u 13 h u Muzeju nauke i tehnike  na specijalnom panelu, koji se organizuje  u saradnji sa glavnim medijskim  partnerom  Etnology Fest-a -  grupacijom Color Press. Kakva bi trebalo da bude uloga medija – posebno printa ,elektronskih i  digitala – u očuvanju ,ali i promovisanju onoga što čini naš DNK kao naroda, a kakva ,zapravo, jeste?  Koliko mediji mogu da pomognu u očuvanju i promociji etno nasledja ?  I kako uopšte digital -generaciji  približiti ono što ih  odredjuje?.…

Na ove i mnoge druge teme, svoje vidjenje izneće panelisti : Tamara Ognjević- istoričar umetnosti i gastro -heritolog, Jasna Jovanov- upravnica Spomen zbirke Pavla Beljanskog, Veselin Simonović- direktor dnevnih novina Blic, Jelena Blečić- vizuelni umetnik i docent na Fakultetu savremenih umetnosti, Robert Čoban - suvlasnik i predsednik Color Press grupe
                       
Moderator : Marina Kosanović, medijski ekspert

U sklopu festivala, svakodnevno od 14-18 h u Muzeju nauke i tehnike, biće organizovan  i Bazar, gde će publika moći  da razgleda i kupi deo autentičnih proizvoda zemalja učesnica.

Etnology Fest se zatvara ekskluzivnom modnom revijom, čuvenog ruskog kreatora Slave Zaitseva u Etnografskom muzeju, 15.oktobra.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena