vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Međunarodma izložba "Ostrvo u Plamenu"
Izvor: PR Manager
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

U Muzeju grada Beograda, u petak 6. oktobra 2017. od 19 časova, biće svečano otvorena izložba OSTRVO U PLAMENU koja se održava pod pokroviteljstvom Ambasade Rumunije u Beogradu. Autorski projekat umetnika i jednog od izlagača Predraga Popare rezultat saradnje institucija, galerija, umetnika i kustosa iz Beograda i Rumunije. Pored Popare izlažu i  gosti umetnici: Dan Maciuca (Rumunija), Rudy Cremonini (Italija), Bogdan Vladuta (Rumunija) i Petrica Stefan (Rumunija).
 
Domaća publika imaće prilike da se upozna sa delima savremenih umetnici mlađe generacije koji žive i rade u jednoj od najzanimljivijih zemalja regiona prepoznatoj kao inkubator stvaralaštva umetnika koji postaju sve vidljiviji i na umetničkoj mapi Evrope i sveta.  Predrag Popara već nekoliko godina živi na relaciji Beograd-Bukurešt, budući da u rumunskoj prestonici vodi galeriju savremene umetnosti Funnel Contemporary Art, gde uspešno promoviše rad srpskih umetnika već pune četiri godine. Ovom prilikom želeo je da inicira interesovanje domaće javnosti za stvaralaštvo autora iz susedstva, ali i da istakne značaj zajedničkog delovanja i povezivanja. Kao reakcija na stanje u kome se savremeni svet danas nalazi, projekat Ostrvo u plamenu bavi se temama kao što su bezizlaznost, opstanak i ponašanje individue u kritičnim situacijama. Kroz vizuelna istraživanja autor pokušava da kodira i zabeleži iskonske impulse koje nosi svako živo biće i na koje se oslanja u borbi za opstanak.
 
Ostrvo u plamenu je metafora naših sudbina, prolaznosti, nestajanja i nastajanja. Ona sublimira i pomaže da shvatimo naše male prolaznosti, egzistencije i zablude u kojima živimo. Opstanak i prilagodljivost vrsta životnim uslovima uvek pobeđuje surovu spoljašnost koja se često nasilno nameće. Umetnost i umetnički proces sa istim žarom i snagom pobeđuju prepreke i stvaraju jednu novu realnost koja egzistira na nivou znakova i simbola, kaže autor projekta Predrag Popara.
 
Projekat realizuju kroz saradnju galerije ZORZINI i Funnel Contemporary Art iz Bukurešta, uz podršku Ambasade Rumunije u Beogradu.

Kustos izložbe  je Nikola Šuica.
 
Izložbu će svečano otvoriti rumunski Princ Šerban Dimitrie Strudza, (H.H. Prinţul Şerban-Dimitrie Sturdza) koji je dugogdišnji saradnik i prjatelj galerije Funnel Contemporary Art .

U 21:00 čas publiku će razigrati poznati rumunski DJ Men-D /Micha Mendel.

Izložba će biti otvorena do 31. oktobra 2017.  u prostorijama Muzeja grada Beograda, Resavka 40b. Radno vreme: svakog dana od 10:00 do 20:00 časova.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena