vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Etnology fest - Muzej nauke i tehnike
Izvor: PR manager
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Etnology fest je trodnevna manifestacija, internacionalnog karaktera koja će beogradskoj publici ponuditi bogati program etnom inspiranih tema i to kroz  različita kulturna izražavanja:  modne revije, izložbe, rukotvorine, dokumentarne filmove, kao i zanimljive radionice i predavanja uvaženih predavača. Specijalni naglasak biće stavljen na tradicionalnu umetnost i nematerijalno kulturno nasleđe kao i na njihovu kontinuiranu prisutnost u savremenom društvu, kroz modernu umetnost. 
 
Etnology Fest ce kroz razne umetničke formate, predstaviti više zemalja, a Srbija, kao zemlja domaćin biće predstavljena kroz predavanja, radionice, izložbe i ekskluzivnu reviju Ethno Couture- s kojom će nacionalni ansambl “Kolo” u čast 70 sezona rada, predstviti nošnje visoke umetničke vrednosti. 
 
Zemlja u fokusu i specijalni gost Etnology Festa  biće Rusija.
 
Iz bogate kulturne ponude, koju Ruska federacija može predstaviti Srbiji, prikazaćemo živopisne kostime i nakit iz Jakutije- daleke i hladne severne oblasti, koja ima izuzetno bogatu tradiciju koju prenose s generacije na generaciju.
 
Posebnu pažnju javnosti i medija, izazvaće dolazak i ekskluzivna modna revija čuvenog ruskog kreatora Slave Zaitseva, koji se u svetu proslavio svojim kolekcijama inspirisanim ruskim motivima. 
 
Za one koji žele više, svakodnevno u popodnevnim satima biće predavanja etnologa i kustosa na temu bogatog stvaralaštva našeg, ruskog i afričkog naroda.
 
Izdvajamo predavanje kustosa Muzeja primenjene umetnosti, gđe. Bojane Popović koja ce publici predstaviti rad našeg prvog, savremenog modnog dizajnera koji je tradicionalne, srpske motive koristio u svom stvaralaštvu -Aleksandra Joksimovića.
 
Takođe veoma zanimljivo predavanje i putopis o Tanzaniji i odevanju afričkog plemena Masai, čućemo od kustosa Muzeja afričke umetnosti gđe. Marije Miloš.
 
U toku popodneva su na programu takođe i radionice za decu-izrada loptica od pustovane vune i demonstracija zvukova na starim instrumentima.
 
U sklopu trodnevne kulturne ponude, biće i Bazar, gde će publika moći da razgleda i kupi deo autentičnih proizvoda zemalja učesnica.
 
Etnology Fest će se održati 12-14. oktobra u Muzeju nauke i tehnike.
 
Autor festivala: Goga Grubješić
Organizator festivala: SuperStar Culture

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena