vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
TANGO JAZZ QUARTET
Izvor: Guarnerius
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Nakon izuzetno uspešnog prošlogodišnjeg koncerta, sjajni umetnici iz Argentine ponovo će biti gosti Beograda! Koncert proslavljenog argentinskog sastava "Tango Jazz Quartet", će se održati u sredu, 9. avgusta 2017. godine (20č), u koncertnoj dvorani Ustanove „Gvarnerius“. „Tango Jazz Quartet“, koji predvodi saksofonista i klarinetista Gustavo Firmenich,  zauzima visoko mesto na svetskoj muzičkoj sceni originalnim pristupom i kombinovanjem dva muzička stila – tanga i džeza.

Muziku „Tango Jazz“ kvarteta čuveni džez harmonikaš Richard Galliano i veliki poklonik tanga, opisao je kao „neverovatnu fuzija koja zvuči savršeno“.

Sve je počelo kada je Gustavo Firmenih oživeo plesne večeri uz učešće tango orkestara i džez bendova, poznatih pod nazivom „Típica y jazz”, po kojima je Buenos Ajres nekada bio čuven. U svom bavljenju džezom i tangom, koji imaju dosta sličnosti, Gustavo je otkrio i jedan aspekt koji čini razliku između ova dva žanra – improvizaciju. Zbog toga je 2000. godine započeo traganje za načinima da uspešno spoji ova dva muzička stila. Više godina je teorijski i praktično izučavao tango: svirao je u različitim kamernim formacijama s iskusnim muzičarima, učeći od njih o tajnama tanga. Godine 2005. osniva kvartet „Tango Jazz”. Tokom naredne dve godine muzičari su se često smenjivali u ansamblu da bi 2007. bila stvorena konačna, pa i današnja, formacija kvareta, koja nailazi na fantastične reakcije kod publike i stručne kritike, a koju čine Gustavo Firmenich – tenor saksofon i klarinet, Alejandro Beelmann – bubnjevi, Federico Hilal – bas i Horacio Acosta – klavir.

Svirajući najpre širom Argentine i stičući brojne ljubitelje, od 2011. godine osvajaju i evropsku muzičku scenu nastupajući u Nemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Austriji i Češkoj.

Godine 2014. kvartet je imao veliku svetsku turneju, koja je trajala gotovo dva meseca. Muzičko putovanje ova četiri muzičara započelo je tada u Sjedinjenim Američkim Državama, pa se dalje kretalo po evropskim zemaljama sve do Rusije i Sibira, a završeno je nastupom u Kini.

„Ovo je prvi put da sam čuo neverovatnu fuziju džeza i tanga koja ima smisla i zvuči savršeno“, izjavio je Rišar Galijano, dodajući da su uplitanje bubnjeva u tango, kao i način na koji su melodije tretirane, s puno obzira i poštovanja, ostavili na njega najveći utisak.

Do danas, kvartet je objavio četiri kompakt-diska. Prvi je ostvaren u saradnji s uglednim francuskim harmonikašem Rišarom Galijanom i promovisan međunarodnim turnejama, koje je podržalo Ministarstvo kulture i spoljnih poslova Argentine, prepoznajući ih kao projekat od izuzetnog umetničkog i kulturnog značaja.

Premijerni beogradski koncert, koji je naišao na oduševljenje publike, održali su 15. avgusta 2016. godine upravo u Ustanovi "Gvarnerius".

Informacije i rezervacije karata: info@guarnerius.rs, 011 33 45 237

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena