vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
ZVUKAJLIJA „Čitaj slušajući“
Izvor: PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu realizovali su projekat „Zvukajlija“ u želji da ponude alternativu konvencijalnom čitanju i podstaknu mladalačko stvaralaštvo. U okviru projekta snimli su 34 audio dela, koja možete pronaći na SoundCloud profilu Zvukajlije. Zvukajlija je projekat mladih. Ne samo što su mladi radili na njegovom osmišljavanju i realizaci-ji, već su mladi i autori svih dela. Prirodno, teme koje su tretirali su takođe namenjene mladima i predstavljaju razmišljanja, iskustva, probleme i radosti sa kojima su se susratali u svom odrastanju.

Ovi inovativni i mladi autori razmišljaju i pišu van okvira standarda. Ne boje se da vam otkriju ko su i šta je to mladost, bunt, bes, gubitak, ali i sreća, nada i ljubav. Ove priče predstavljaju sirovo svedočenje odrastanja, bez ustručavanja i cenzure. Direktno, autentično i uzbudljivo, ovo su priče koje se moraju ispričati, ne napisati.  

Kao što je već spomenuto, studenti prve godine na katedri Menadžment i produkcija pozorišta radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti, realizovali su projekat Zvukajlija u okviru predmeta Menadžment u kulturi - projektna logika. Natalija Aleksić, Strahinja Savić, Nemanja Dragaš i Eo-lin Vud su samo neki od 10 srednjoškolaca i studenata, autora ovih audio dela. U realizaciji pro-jekta takođe su pomogli i Bojana Stojković i Vukašin Jovanović, studenti prve godine Glume FDU-a, Đorđe Grgurović, student druge godine Snimanja i dizajna zvuka FDU i Nevena Mija-tović, studentkinja prve godine Pozorišne i radio režije FDU.

“Ni sami nismo očekivali da će se ovoliko sjajnih, mladih umetnika okupiti oko ovog projekta. Ono što možemo na kraju da zaključimo, jeste da mladi nikako nisu pasivna grupa i da itekako imaju šta da kažu i ponude društvu, ukoliko im se pruži prilika. Izuzetno smo zadovoljni i namera-vamo da nastavimo da sarađujemo sa mladim autorima iz regiona“, izjavila je Katarina Udovičić, jedna od autorka projekta.

Sva audio dela možete pronaći na njihovom soundcolud (https://soundcloud.com/zvukajlija) kana-lu, a za sve novosti možete pratiti njihovu facebook (https://www.facebook.com/zvukajlija/) stranicu.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena