vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
GOSTOVANJE NA VELIKOJ SCENI MADLENIANUMA - OPERA SANKT PETERBURGA
Izvor: Madlenianum PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

24. jun 2017. OPERA RODIONA ŠČEDRINA  „NE SAMO LJUBAV“ i 26. jun 2017. OPERA SERGEJA PROKOFJEVA  „VERIDBA U MANASTIRU“ - Kao krunu još jedne uspešne sezone, Opera i teatar Madlenianum će 24. i 26. juna ugostiti Operu St. Peterburga, čime će se obeležiti i završetak sezone 2016/17. Gostovanje iz Rusije nosi sa sobom čak tri ekskluzivnosti: po prvi put u Srbiji ćemo imati priliku da ugostimo ovu opersku kuću; po prvi put će na ovim prostorima biti izvedena ova operska dela R. Ščedrina i S. Prokofjeva, a očekuje se i dolazak Rodiona Ščedrina lično na izvođenje njegove opere 24. juna.

Lirska opera  NE SAMO LJUBAV Rodiona Ščedrina nastala je po motivima pripovedaka Sergeja Antonova i uz libreto dodatih poskočica. Opera je posvećena supruzi kompozitora, velikoj ruskoj balerini Maji Pliseckoj.

Komična lirska opera VERIDBA U MANASTIRU Sergeja Prokofjeva, zaplet je na osnovi, publici dobro poznate drame, „Pratilja“ (Duenna) Ričarda Šeridana. Ova predstava je napravljena kao vrsta šale, nešto poput studentske žurke gde su gluma i zbilja organski povezani.

Režiju obe predstave potpisuje Jurij Aleksandrov, a scenografiju i kostimografiju Vjačeslav Okunjev, obojica publici dobro poznati po veoma uspešnim produkcijama koje su bile na repertoaru Madlenianuma – opere Travijata i Pajaci.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena