vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Pokrenuta Inicijativa Digitalna Srbija
Izvor: Agencija Headline
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Microsoft razvojni centar Srbija sa izuzetnim ponosom najavljuje početak rada udruženja „Inicijativa Digitalna Srbija“, čiji je jedan od osnivača. Događaj koji će obeležiti početak rada Udruženja održaće se u ponedeljak, 29. maja 2017. godine, u Domu omladine Beograda, s početkom u 15 časova. Fokus ovog događaja biće budućnost i kako će ona izgledati, kao i kako pripremiti srpske kompanije za digitalne izazove.

Osnivači ove neprofitne inicijative su Infostud, Nordeus, Startit, Seven Bridges, Price Waterhouse Coopers, Ringier Axel Springer, Telekom Srbija, Telenor i Microsoft razvojni centar Srbija.

„Inicijativa Digitalna Srbija” je osnovana sa idejom da spoji vodeće kompanije iz oblasti tehnologije, IT i telekomunikacija, kako bi mapirale put digitalnih transformacija u Srbiji, i pružile pomoć i stručnu podršku u procesu inovacija koje će doprineti boljoj budućnosti njenih građana. Upravni odbor Inicijative Digitalna Srbija čine predstavnici kompanija osnivača, a predsednik upravnog odbora je Branko Milutinović, generalni direktor i suosnivač Nordeusa.

Sve aktivnosti udruženja usmeriće se na unapređivanje okvira i investicione klime potrebne za tehnološko preduzetništvo, inovacije u srpskoj IT industriji, kao i bolji nivo digitalne pismenosti i edukacije u digitalnoj ekonomiji. Kompanije koje žele da učestvuju u realizaciji ovog cilja i da doprinesu udruženju „Inicijativa Digitalna Srbija” dobrodošle su da se pridruže.

Među govornicima konferencije pored Branka Milutinovića, biće i Stefan Kuster, jedan od osnivača „Digital Switzerland“, Džerard Makarti i Ladislav Miler, koji će govoriti o transformaciji Irske iz ekonomije zasnovane na poljoprivredi u high-tech ekosistem, Igor Bogićević, iz kompanije „Seven Bridges“, koji će govoriti o važnosti transfera znanja iz akademske zajednice u industrijsku primenu, i profesorka Vesna Bengin koja će pričati o moći IT da skalira industrije.

„Inicijativa Digitalna Srbija” prati uspeh udruženja „Digital Switzerland” i nastaviće ideju velikog broja digitalnih centara kao što su London, Tel Aviv i Berlin, koji su se rano pridružili pokretu digitalne tehnologije i inovacija, i danas predstavljaju neke od najznačajnijih globalnih IT centara.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena