vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
VAŠI KOMENTARI NA TEKST:
 
 
Kuvarice - Krpe s dušom domaćice!
Izvor: Magazin
KUĆA I BAŠTA pošaljite komentar
  Zlaja:  
Mi se bavimo trukovanjem i imamo šeme koje su stare više od 60 godina. Imamo jako zanimljive motive. Ako vas zanima možete pogledati www.majkinaradionica.rs, a tamo imate i kontakt
  vilcsi:  
Godinama ih skupljam i zaljubljena sam u njihovo bogatstvo tekstova i motiva. Došla sam do nekog broja od osamdeset ali još uvek ih nalazim. Naše bake su preko njih ispričale ceo svoj život, i lepe i ružne strane. Sa velikim zadovoljstvom ih trukujem u svojoj umetničkoj radionici za trukovanje i vez, a često ih vezem i po porudžbini.
  LJiljana:  
Da li dolaze u obzir i druge vezene stvari, stolnjaci, nadstoljnaci, ili samo kuvarice? Pozdrav Ljiljana
  a:  
Obilazi kad god možeš sve buvljake (subota Novi Beograd, nedelja Zemun), sajam antikviteta u hotelu Slavija svake subote i nedelje, sajmove rukotvorina, prodavnicu u Etnografskom muzeju i pogotovo Kalenić pijacu. Tamo je čak bila jedna žena koja to drži "ispod tezge". Ja sam kupila kod nje jednu staru, prelepu - evo stoji mi iznad kompjutera :)
  Majce:  
Lično sam oduševljena kuvaricama, i počela sam da ih skupljam. Jednu izvezenu sam pazarila na Kalemegdanu na tezgi kod uličnog prodavca, a jednu veću, samo iscrtanu, a ne i izvezenu, nabavila sam na Kalenić pijaci. Imam par prastarih, koje su već polu-iscepane, ali imam ozbiljnu nameru da ih prikupim još. Vraćaju me u stara vremena, šta ću! Ako neko zna gde još mogu da ih nabavim, bila bih zahvalna da ostavi poruku u komentarima. Hvala, pozdrav, Majče.
 
 
povratak na tekst pošaljite komentar
 
1 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena