vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
KUĆA I BAŠTA    
 
  FIRME   MALI OGLASI
       
  Nameštaj   Kuća i bašta mali oglasi
  Pribor za domaćinstvo   Selidbe
  Mali kućni aparati / Bela tehnika    
  Uradi sam pribor    
  Uređenje prostora / Dekorativni predmeti    
  Dekorativne tkanine / Zavese / Kućni tekstil    
  Šivaće / Štrikaće mašine    
  Tepisi    
  Rasveta    
  Grejna tela    
  Roletne    
  Ramovi - uramljivanje    
  Baštovanstvo    
  Selidbe    
       
 
       
PORODIČNO STABLO KOJE NEGUJE TRADICIJU
Izvor: Red Communication d.o.o.
vaši komentari (0) Komentari

Očuvanje porodičnog nasleđa i običaja, prenošenje porodičnih predanja o prošlim vremenima i hrabrim precima i brižljivo negovanje bliskih rodbinskih veza oduvek su u našem narodu predstavljali važan deo identiteta i tradicije. Brend Knjaz Miloš, negujući upravo ove vrednosti i bogato nematerijalno kulturno nasleđe, a prateći savremene trendove komunikacije, omogućio je svim korisnicima Fejsbuka da posetom stranici ovog brenda isprobaju aplikaciju „Čuvar ponosa“ i sačuvaju svoju porodičnu istoriju kreiranjem sopstvenog porodičnog stabla.   opširnije Opširnije...

OTVOREN TIKKURILA „SHOP IN SHOP“ U PANČEVU
Izvor: Represent
vaši komentari (0) Komentari

Tikkurila koncept „Shop in shop“ u Pančevu je drugi objekat u Srbiji, a takva mesta će se otvarati na Balkanu. Stanovnici Pančeva i okolnih mesta mogu na jednom mestu, besplatno, dobiti stručnu pomoć u vezi korišćenja Tikkurila proizvoda, kao i da pogledaju „žive“ uzorke materijala. Vodeći proizvođač dekorativnih premaza u Finskoj, Švedskoj, Rusiji i baltičkim zemljama-Tikkurila, zajedno sa distributerom materijala za završne radove u građevinarstvu–Marko Pan, otvorili su u sklopu lokalne farbare na površini od 240 m2 jedinstveni Tikkurila „Shop in shop” u ulici Kej Radoja Dakića 3 u Pančevu.   opširnije Opširnije...

7. Beogradski festival cveca
Izvor: BFC PR
vaši komentari (0) Komentari

Posetite 7. Beogradski festival cveća 24.09. i 25.09.2016. na novoj lokaciji, u prostoru artkomune Dorćol Platz, u Dobračinoj 59b.  Poklonite sebi kraj radne nedelje u originalnom zelenom ambijentu gde vas pored aromatičnih užitaka, dočekuju nove ideje, informacije i korisni predlozi koji donose optimizam u naše lične i gradske pejzaže.   opširnije Opširnije...

Predstavljanje projekta osnivanja Muzeja slatkog
Izvor: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka
vaši komentari (0) Komentari

U saradnji sa Narodnim muzejom u Kraljevu, porodična kuća Cvetića predstaviće u četvrtak, 29. septembra od 12 sati u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Rige od Fere 4, Beograd) idejni projekat osnivanja Muzeja slatkog. Događaj će biti deo manifestacije Dani evropske baštine. Predavanje na temu „Slatko započinje dan“ pratiće prezentacija zbirke budućeg kraljevačkog muzeja i degustacija ovog tradicionalnog i po mnogo čemu specifičnog proizvoda. Posetioci će imati prilike da mnoge zanimljivosti u vezi sa istorijatom gotovo zaboravljenog običaja - služenja slatkog.   opširnije Opširnije...

7 kreativnih načina da iskoristite boje za drvo i stari nameštaj
Izvor: @ Web Business Solutions
vaši komentari (0) Komentari

Dekorisanje enterijera uopšte ne mora biti skupo i komplikovano: biće dovoljno samo da uložite u odgovarajuću nijansu boje za drvo i iskoristite neki stari element nameštaja, koji ste rešili da bacite ili odložite u podrum. Dobro razmislite prilikom ovakvih odluka: umesto da kupujete novo, boje za drvo mogu Vam biti pravo rešenje. Sem toga, stvorićete originalan detalj u svom stanu.   opširnije Opširnije...

Choomich Design District
Čumićevo sokače ponovo modni centar
Izvor: Choomich Design District
vaši komentari (0) Komentari

Čumićevo sokače je ponovo živo mesto u gradu i to zahvaljujući ekipi beogradskih dizajnera koji su se udružili u ideji promocije domaće autorske mode i dizajna. Nekada prvi šoping centar u prestonici, u poslednjoj deceniji pretvorio se u pomalo sablasno mesto, pa su nekadašnje izloge pune robe sa zapada zamenili napušteni i prazni lokali.

Da Čumić ponovo postane modna destinacija u gradu, pobrinula se ekipa koju čini više od dvadeset beogradskih dizajnera, afirmisanih kod nas i u svetu, višestruko nagrađenih za svoje kolekcije na Fashion Weeku, najvažnijoj modnoj manifestaciji u zemlji. Nekadašnji Čumić je danas Choomich, mesto na kome po prvi put u zemlji svoje radnje imaju različite generacije beogradskih dizajnera.  
opširnije Opširnije...

Održavanje nameštaja od kože
Izvor: enterijerstana.com
vaši komentari (0) Komentari

Lepota, sjaj i vek trajanja nameštaja od kože zavise od toga da li ih pravilno održavate. Za vas smo sakupili sedam korisnih saveta koje možete da primenite u vašem domu.

Čišćenje vodom kožnih garnitura je zabranjeno! Koža puca od vlage. Međutim, dozvoljeno je da prebrišete dvosed ili trosed vlažnom krpom, ali pod uslovom da odmah potom pređete suvom mekom krpom.  
opširnije Opširnije...

Kuvarice
Izvor: Magazin
vaši komentari (5) Komentari

Vreme kada je iznad šporeta na drva visila kuvarica sa porukom „Kuvarice manje zbori, da ti ručak ne zagori" ili „Kuvarice dobro kuvaj, ali ipak novce čuvaj"
daleko je iza nas.

Kuvarica je pravougaoni komad belog platna, izvezen crvenim ili plavim koncem, koji se postavljao na zid iznad šporeta, kuhinjskog stola ili umivaonika. S idiličnim slikama sloge i dobrih porodičnih odnosa doživele su svoj vrhunac polovinom dvadesetog veka.  
opširnije Opširnije...

Bakini saveti - poznato, nepoznato
Izvor: Ogledalce
vaši komentari (1) Komentari

"Naše majke i bake ostavile su nam u nasledstvo ovo vekovima nagomilano iskustvo. To nasledstvo se trošilo, delimično je prevaziđeno, a ogroman deo je još u upotrebi i primeni..."  Politika, 20 jul 1975.

• Čišćenje pletenog nameštaja
Predmeti od trske, pruća i rogozine čiste se vodom u koju se nacedi malo limuna.

• Pivo za fotelje
Stolice i fotelje od kože očistićete odlično pivom, naročito ustajalim, onim sa dna boca.

• Sredstvo za čišćenje prozora
Brižljivo pomešajte dobru supenu kašiku sirćeta sa vodom. Ovom tečnošću operite prozore i oni će zablistati.

• Održavanje slavina u kuhinji i kupatilu
Ako želite da vam slavine od nerđajućeg čelika budu kao ogledalo blistave, istrljajte ih korom od isceđenog limuna, operite vodom i obrišite suvom krpom. Sa malim izdatkom, veliki sjaj.  
opširnije Opširnije...

Održavanje cveća u vazi
Izvor: cvijetakmali.hr
vaši komentari (0) Komentari

Kao sve finije stvari u životu i rezano cveće zaslužuje posebnu pažnju.
Ne sme se zaboraviti da se rezanom cveću život može produžiti, odnosno skratiti, u zavisnosti od brige koju mu pružimo.

Kako što duže uživati u kupljenim ili dobijenim buketima i aranžmanima?  
opširnije Opširnije...

Održavanje posuđa od kristala, stakla i porcelana
Izvor: Magazin
vaši komentari (0) Komentari

Lepo je na stolu videti fini porcelan, kristalne čaše, pepeljare, vaze ili činije koje prelamaju svetlost u bojama duge, dočaravajući iluziju raskoši. Problem je jedino to kako posuđe od stakla i porcelana održavati, sačuvati mu lepotu i produžiti vek. Saveti nasleđeni od mama i baka uvek su dobrodošli   opširnije Opširnije...

Ogledala - Lepota odraza i odraz lepote
Izvor: Ambijenti
vaši komentari (0) Komentari

U ovom svetu opsednutom lepotom i mladošću, legenda o Narcisu danas je aktuelnija nego ikada i u bukvalnom i u simboličkom smislu. Kao da to nije dovoljno, sa svih strana smo „opkoljeni” glatkim reflektujućim površinama koje nas mame, nepogrešivo hvatajući naš odraz: zgrade se sve više prave od stakla i metala, automobili su lakirani i sjajni, tu su izlozi prodavnica pored kojih svakodnevno prolazimo, zidovi, podovi i stubovi luksuznih prostora, pultovi, stolovi, ormani...   opširnije Opširnije...

Održavanje pribora za jelo
Izvor: Magazin
vaši komentari (0) Komentari

Kako bi pribor za jelo što duže trajao i uvek izgledao kao nov, važno je da znate kako se koji pere i održava.

Svečanu trpezu nemoguće je zamisliti bez lepog, a često i zbog plemenitih materijala od kojeg je izrađen i vrednog pribora za jelo, koji se često prenosi s kolena na koleno.  
opširnije Opširnije...

Održavanje starinskog posuđa
Izvor: Magazin
vaši komentari (1) Komentari

Ako se u vašoj kući zadržalo starinsko posuđe kojeg nikako ne želite da se lišite jer su u njemu kuvale vaša mama ili baka i sve je bilo nekako ukrčkano i slatko, dobro će vam doći poneki savet o tome na koji način da ga održavate da uvek blista. Za starinsko posuđe i saveti su u istom stilu, pa ih možete primenjivati i kada ste u vikendici, daleko od blagodeti najsavremenijih hemijskih preparata za kućnu higijenu.   opširnije Opširnije...

Bakini saveti - Održavanje posuđa
Izvor: Ogledalce
vaši komentari (2) Komentari

"Naše majke i bake ostavile su nam u nasledstvo ovo vekovima nagomilano iskustvo. To nasledstvo se trošilo, delimično je prevaziđeno, a ogroman deo je još u upotrebi i primeni..."  Politika, 20 jul 1975.

• Kako oprati zagoreo sud
Zagoreo sud je bauk za svaku domaćicu. Međutim, ako masnoću i otpatke hrane otklonite običnom vodom, a potom nalijete drugom u koju stavite prašak za pranje ili „.vim" i prokuvate, ostavite da se ohladi i prenoći, sutradan ćete bez ikakve muke savršeno oprati zagoreo sud.

• Da rende bude besprekorno čisto
Često imamo muke prilikom pranja rendeta. Peremo ga i sa spoljnje i sa unutrašnje strane, ali opet ostane po koja mrvica povrća, limuna ili neke druge namirnice. Evo saveta: istružite na rendetu jednu kocku šećera i posle toga ćete lakše oprati.

• Da se kristalu vrati sjaj
Ako su čaše od kristala izgubile sjaj, obrišite svaku čašu krpom nakvašenom u sirće.  
opširnije Opširnije...

 
Arhiva ARHIVA TEKSTOVA    
 
Add to favourites Upiši Ogledalce u Bookmarks / Favorites E-mail Preporuči Ogledalce
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena